Mikä on fidget spinner?

Mikä on fidget spinner?

Fidget spinner on suosittu stressilelu. Fidget spinneriä kutsutaan myös sormihyrräksi tai spinneriksi. Spinnerissä on laakeri keskellä ja painoa päissä. Yleensä spinneri on valmistettu muovista, mutta on myös metallisia spinnereitä. Usein fidget spinner on kolmisakarainen eli tri-spinner. Spinneriä pidetään normaalisti peukalon ja etusormen välissä ja toisella kädellä pyöräytetään spinneri vauhtiin. Spinneri pyörii sormien välissä muutamasta kymmenestä sekuntista, jopa useampaan minuuttiin.

Mitä hyötyä on fidget spinneristä?

Fidget spinnerin on todettu helpottavan stressiä ja auttavan ADHD-oireisia ihmisiä keskittymään. Toki vaikutukset ovat varmasti yksilöllisiä ja tieteellinen näyttö on vielä varsin vähäistä. Fidget spinnerin pyöritys antaa kuitenkin käsille tekemistä. Tätä voisi hyvin verrata monien harrastamaan kuulakärkikynän napsutteluun tai paperin kulmaan piirtelyyn. Joitakin nämä auttavat keskittymisessä.

Kuka keksi fidget spinnerin?

Catherine Hettinger kehitti fidget spinnerin vuonna 1993. Catherine kehitti spinnerin lapselleen leluksi. Spinner oli tehty muovista ja Catherine haki spinnerilleen myös patentin. Lelua tarjottiin myös Hasbrolle myyntiin, mutta laihoin tuloksin. Lopulta patentti raukesi 2005.  Nykyiset spinnerit eroavat kuitenkin varsin paljon Catherinen spinneristä. Patentit ovat kuitenkin varsin laajoja ja patentti esti fidget spinnerin myymisen. Todellinen läpimurto spinnereiden kohdalla tapahtui vasta 2016. Suosio on kuitenkin kasvanut entisestään vuonna 2017.

Mistä fidget spinnerin voi ostaa Suomesta?

Fidget spinnerin voit ostaa nopeasti verkkokaupastamme. Toimitamme spinnerin muutamassa päivässä. Verkkokaupassamme toimituskulut ovat ilmaiset. Olemme täysin suomalainen verkkokauppa ja kaikki spinnerit ovat meillä varastossa Suomessa.